הפרעות קצב

שיתוף:

הפרעות קצב תמונה

הלב הוא האיבר החשוב התומך בגוף כדי להישאר בחיים על פי מנגנונים טבעיים. כשקצב הלב אינו סדיר זהו מצב המכונה הפרעת קצב והוא דורש תשומת לב נוספת.

הקצב התקין של קצב הלב הוא בין 60-100 פעמים בכל דקה. אם הדופק נמוך או גבוה מערכים אלו ו/או דופק לא סדיר, זה יכול להעיד כעל בעיה בעיה במנגנון של חישמול הלב , מה שמפעיל את הדופק.

ישנם ארבעה סוגים של הפרעות קצב. למרות שבמקרים מסוימים הפרעות בקצב הלב אינן גורמות לבעיות משמעותיות, במצבים מסוימים הן עלולות להיות מסוכנות.

הפרעות קצה מתחלקות כך:

 

קצב לב איטי מדי או בריקרדיה קצב לב מהיר מדי, או טכיקרדיה קצב לב לא סדיר או פרפור התכווצות מוקדמת של הלב שבדרך כלל פועם מהר יותר.

יש שוני בקצב הלב בזמן ערות לזמן השינה. בזמן שינה או במצב רגוע, הלב פועם לאט יותר ולעיתים פחות מ-60 פעימות לדקה לעומת עליית הקצב בעת פעילות גופנית ותחת לחץ כך שהדופק יכול לעלות מ-100 פעימות בדקה.

כדי להבטיח קצב לב תקין, מומלץ להתייעץ עם מומחה. רופאים בדרך כלל יערכו מספר בדיקות, כולל בדיקות דם, בדיקות שתן, אלקטרוקרדיוגרמה (ECG), אקו לב (ECG), צילומי רנטגן וצנתור לב.

חלק מהמטופלים אינם חשים סימפטומים מיד, אך הנפוצים ביותר שניתן להתייחס אליהם כתסמינים מוקדמים הם: כאבים בחזה, קוצר נשימה, עייפות תכופה, דופק מהיר, איטי או לא סדיר, סחרחורת, הזעה והתעלפות.

הגורמים להפרעות בקצב הלב משתנים מאוד, ממצבים פנימיים כמו גנטיקה או עקב גיל. הפרעות קצב עיקריות מושפעות מהפרעות במערכת החשמלית של הלב.

גורמים חיצוניים נוספים כגון: סוכרת, צריכה מופרזת של קפה, יתר לחץ דם, יתר פעילות בלוטת התריס, אי ספיקת לב, שינויים במבנה הלב, מתח נפשי, התקפי לב והרגלים רעים כמו עישון ושתיית אלכוהול.

אם אתם חווים תסמינים מוקדמים, פנו מיד לרופא. השהיה של הטיפול בהפרעות קצב יכולה להגביר את הסיכון לשבץ מוחי ואי ספיקת לב.

אולי תאהב/י גם